ВІДКРИТЕ ЗАНЯТТЯ З МАТЕМАТИКИ

З давніх-давен математика вважалася царицею наук.

У різні періоди розвитку людства вивченню цього предмету приділялася велика увага. У часи античності показником освіченості людини було володіння системою математичних законів та понять. Математичні знання і навички необхідні практично у всіх професіях. Перш за все, звичайно, в тих, що пов'язані з природничими науками, технікою та економікою. Математика є мовою природознавства і техніки, тому професії натураліста й інженера лісового господарства вимагають серйозного опанування багатьох професійних даних, вивченням яких займається ця  дисципліна.

Ще однією важливою причиною потреби людства в математиці є виховання в людині здатності розуміти сенс поставленого перед ним завдання, вміння правильно, логічно міркувати, засвоювати навички алгоритмічного мислення. Кожному треба навчитися аналізувати, відрізняти гіпотезу від факту, критикувати, розуміти сенс поставленого завдання, схематизувати, чітко висловлювати свої думки, тому математика потрібна для інтелектуального розвитку особистості. У 1267 році знаменитий англійський філософ Роджер Бекон сказав: «Хто не знає математики, той не знає ніякої іншої науки».

Воєнна безпека, економічна і технологічна незалежність країни залежать від математичної грамотності її громадян, причому основної маси, а не елітної групи. Важко переоцінити важливість математики, математичної освіченості та математичної культури в сучасному світі.

Цей предмет посідає чільне місце й у системі загальноосвітньої підготовки студентів нашого коледжу. Майбутні лісівники серйозно, сумлінно та відповідально ставляться до вивчення математики, оскільки в кінці другого року навчання вони складають державну підсумкову атестацію з цього предмету.

23 листопада викладач Пелипань Яна Миколаївна провела відкрите заняття з математики в групі ЛГ-21, яке мало на меті сформувати уявлення студентів про правильні многогранники та вміння застосовувати набуті знання для розв`язування вправ. Яна Миколаївна в цікавій та доступній формі розповіла студентам про історію розвитку правильних многогранників та навела чимало прикладів цієї геометричної фігури в архітектурі, мистецтві та природі.

Після повідомлення нової теми викладач приділила увагу активізації дій з навчальним матеріалом.

Родзинкою заняття стала пошукова робота студентів, які демонстрували власні презентації.

Урок викликав великий інтерес не тільки у студентів, які навчилися застосовувати набуті знання на практиці, а й у викладачів, котрі його відвідали.

Присутні колеги дали високу оцінку заняттю та професійній підготовці викладача.

 

 

Вадим Кривець, голова циклової комісії загальноосвітніх та

 соціально-гуманітарних дисциплін;

Яна Пелипань, викладач математики;

фото - Оксана Замула

Наші контакти

  • (05361)7-73-08
  • (05361)6-22-62
  • +38 050 788 87 70
  • 37503 м. Лубни Полтавської області, вул. Тернівська, 21
  • listcolledg@ukr.net
  • listcolledg@gmail.com

Спостерігайте за нашою активністю у соціальних мережах та будьте в курсі всіх подій у нашому навчальному закладі!

Статистика сайту

Кількість переглядів сайту сьогодні: 4112
Відвідувачів сьогодні: 362
Відвідувачів за весь час (з 15.11.2021 року): 309113