ЗАВЕРШИЛАСЬ ПРАКТИКА З ДЕКОРАТИВНОЇ ДЕНДРОЛОГІЇ

Добігла до свого кінця навчальна практика з дендрології у студентів групи СПГ–21. Протягом 10 днів студенти зібрали та гербаризували більше 90 видів деревних рослин, створили колекції суцвіть, виконали фенологічні спостереження за деревними рослинами.

Кожен день був насиченим та цікавим! Робота кипіла, бо кожен студент мав своє завдання, у сформованих бригадах, під керівництвом відповідальних та наполегливих бригадирів.

В перші дні практики студенти під керівництвом викладача пройшли екскурсійними маршрутами околицями села Терни, урочищем «Жовтнева дача» та дендропарком коледжу, зібравши пагони в облистяному стані більше 100 видів деревних рослин. Це було цікаво та весело. Не обійшлося без пригод – екстремальний збір тополі чорної та тамариксу, клена французького та цукристого, що в черговий раз довело наскільки важлива фізична підготовка і спритність. Лазіння по деревах підтвердило теорію - дійсно «людина походить від мавпи».

Далі за допомогою викладача, списку латинських назв, старанності та наполегливості та, навіть, молитви був  складено залік по зібраному матеріалу.

Для кращого ознайомлення з декоративними видами рослин для студентів була організована екскурсія до одного з найдивовижніших місць України – Київського ботанічного саду ім. Гришка. Студенти дізналися багато нового та цікавого, змагалися знаннями з екскурсоводом, фотографувалися та веселилися і навіть умудрилися «позичити» деякі рослини для колекції суцвіть.

Навчились студенти виконувати і інвентаризацію деревних насаджень, отримавши для цього побригадно ділянки для обліку. Тут-таки й знадобилась та згадалась практика з ботаніки, коли виникла необхідність описати видовий склад трав'яного покриву ділянки.

Останні дні практики для кожного студента проходили по-різному. Одні згадали, що є такі цікаві речі як лабораторні роботи, самостійне опрацювання, здача яких необхідна для допуску до екзамену. Інші досушували рослини, які з необережності перетворили на «невідому речовину». Деякі змагались між собою «хто краще гербаризував рослини?» та писали щоденники практики, між тим приводячи до тями бригадирів, які для того, щоб саме їх бригада була переможцем всю ніч сушили рослини.

Ці 10 днів для багатьох студентів запам’ятаються на довго! Це і недоспані ночі над гербарієм, радість від того, що нарешті тополя під спекотним впливом праски «не почорніла від жаху», екскурсії, емоції та колективних дух, який допомагає вирішити завдання будь-якої складності!

Єлізавета Грибович, керівник практики,

викладач фахових дисциплін;

фото - автора

Наші контакти

  • (05361)7-73-08
  • (05361)6-22-62
  • +38 050 788 87 70
  • 37503 м. Лубни Полтавської області, вул. Тернівська, 21
  • listcolledg@ukr.net
  • listcolledg@gmail.com

Спостерігайте за нашою активністю у соціальних мережах та будьте в курсі всіх подій у нашому навчальному закладі!

Статистика сайту

Кількість переглядів сайту сьогодні: 1765
Відвідувачів сьогодні: 1081
Відвідувачів за весь час (з 15.11.2021 року): 252772