Кабінет дендрології та ландшафтного дизайну

КАБІНЕТ ДЕНДРОЛОГІЇ ТА ЛАНДШАФТНОГО ДИЗАЙНУ

Дендрологія – галузь ботаніки, що вивчає деревні рослини. Як неможливо прочитати книгу, не вивчивши абетку, так неможливо вести лісове господарство, не знаючи морфології дерев, їх екологічних біологічних, лісівничих властивостей, використання в озелененні та народному господарстві, поширення на Земній кулі.

Мета вивчення дисципліни дендрологія – вдосконалення практичних навичок визначення деревних та чагарникових видів по всьому комплексу морфологічних ознак, ознайомлення з багатством дендрофлори України, розвиток вміння раціонально підбирати асортимент деревних рослин для різних типів насаджень, різних кліматичних зон, дендродекоративних районів України.

Об’єктами пізнання є ботанічні сади, парки, дендропарки, підприємства лісового господарства. Студенти традиційно відвідують Національний ботанічний сад ім. М. М. Гришка та садово-парковий комплекс НАН України "Феофанія" в Києві, державний дендрологічний парк Олександрія Національної академії наук України в Білій Церкві на Київщині, дендрологічний парк «Софіївка» в Умані на Черкащині, державний дендрологічний парк «Тростянець» на Чернігівщині, знайомляться з видовим різноманіттям дендропарків «Устимівський» та «Криворудський», що на Полтавщині.

Студенти під час навчальних екскурсій знають, щоб любити – треба не лише багато знати, а ще й багато бачити, і тоді любов до рідної землі, її природних багатств буде міцною і незрадливою.

Дисципліна ландшафтний дизайн забезпечує теоретичну і практичну підготовка студентів з питань проєктування ландшафту, організації простору, створення великих і малих садів у певному ландшафтному стилю, користуючись різно-манітними  прийомами  використання  природних ком-понентів і  матеріалів: рельєфу, води, рослинності, архітектурних форм і аксесуарів, декоративних покриттів; формування художнього смаку, збагачуючи його образами і  взірцями класичного ландшафтного мистецтва.

Головне завдання ландшафтного дизайну – створення гармонії, краси в поєднанні з вигодами використання інфраструктури будівель, згладжування конфліктності між урбанізаційних формами і природою, яка часто від них страждає.

 

Кабінет дендрології та ландшафтного дизайну створений у 2020 році. Ним завідує Грибович Єлізавета Сергіївна. Народилась в 1991 році в місті Лубни. Випускниця Лубенського лісотехнічного коледжу 2010 року розпочала трудову діяльність в ДП «Чигиринське ЛГ» на Черкащині, працюючи на посаді майстра лісу Чигиринського лісництва. В цьому ж році продовжила навчання у Національному аграрному університеті ім. В. В. Докучаєва в м. Харків, де отримала ступінь бакалавра лісового та садово-паркового господарства у 2012 році, а у 2013 році – магістра лісового господарства. Працювала на посаді інженера-дендролога дендрологічного парку ХНАУ ім. Докучаєва. З 2014 року викладач фахових дисциплін напряму лісове господарство та садово-паркове господарство, з 2019 року голова циклової комісії спеціальності «Садово-паркове господарство» в Лубенському лісотехнічному коледжі.

Кабінет належним чином укомплектований згідно з типовим переліком обладнання, оформлений на сучасному рівні, в ньому зібрано достатню кількість макетів, натурних зразків та навчально-методичних матеріалів. З даних дисциплін розроблена нова навчально-методична література – це методичні рекомендації для виконання самостійних, практичних робіт, проходження навчальної практики, робочий зошит для виконання практичних робіт.

Студенти успішно засвоюють теоретичні знання, набувають практичних навичок, що дає змогу продовжувати навчання у вищих навчальних закладах ІІІ-ІV рівня акредитації та досягати професійного зростання на виробництві.

Наші контакти

  • (05361)7-73-08
  • (05361)6-22-62
  • +38 050 788 87 70
  • 37503 м. Лубни Полтавської області, вул. Тернівська, 21
  • listcolledg@ukr.net
  • listcolledg@gmail.com

Спостерігайте за нашою активністю у соціальних мережах та будьте в курсі всіх подій у нашому навчальному закладі!

Статистика сайту

Кількість переглядів сайту сьогодні: 793
Відвідувачів сьогодні: 403
Відвідувачів за весь час (з 15.11.2021 року): 265819