ВИСТАВКА МИСЛИВСЬКИХ ТРОФЕЇВ

2012-09-15

ВИСТАВКА МИСЛИВСЬКИХ  ТРОФЕЇВ

14 вересня 2012 року, в переддень професійного свята працівників лісової галузі  нашої держави, в Лубенському лісотехнічному коледжі було розгорнуто виставку мисливських трофеїв з приватної колекції Заслуженого лісівника України Олександра Яреська.

В минулому Олександр Павлович обіймав посади директора Миргородського лісгоспу, генерального директора ДЛГО «Полтаваліс», начальника Полтавського обласного управління лісового та  мисливського господарства, і  приклав чимало зусиль до відновлення мисливської галузі  на Полтавщині.

В експозиції представлені цікаві таксидермічні екс-понати, яким можуть позаздрити музеї не лише Полтавщини, а й інші колекційні зібрання України та закордону. Серед чучел звірів  найбільшу увагу привертають представники фауни африканського континенту:  атилопи – куду, імпала, чорний та блакитний гну, блесбок. Серед інших звірів згаданого континенту – бородавочник, цікавий звір  з родини свиней. Названі тварини були добуті в рамках  офіційних мисливських турів.

Географія  трофеїв окреслена не лише Африкою. Чимало  таксидермічних шедеврів  представляють і фауну  євразійських просторів. Серед них баран-муфлон, олень плямистий, лань, сарна, дика свиня, бабак, більшість з яких акліматизована чи реакліматизована  в Україні, зокрема й на Полтавщині.

 

З великим інтересом виставку мисливських трофеїв  вже оглянули студенти та викладачі коледжу,  учні окремих  шкіл міста та району і звичайно ж небайдужі  лубенські мисливці, адже  такі  речі, як кажуть, побачиш не завжди. Насамкінець варто зазначити ще один  позитивний  момент виставки – вона стала  гарним доповненням у навчальному процесі, адже студенти коледжу спеціальності «Лісове господарство»  обов’язково вивчають  дисципліну «Лісомисливське господарство».

 

 

Cергій Омельченко, завідувач денним відділенням;

фото - автора та Сергія Козачкова

Наші контакти

  • (05361)7-73-08
  • (05361)6-22-62
  • +38 050 788 87 70
  • 37503 м. Лубни Полтавської області, вул. Тернівська, 21
  • listcolledg@ukr.net
  • listcolledg@gmail.com

Спостерігайте за нашою активністю у соціальних мережах та будьте в курсі всіх подій у нашому навчальному закладі!

Статистика сайту

Кількість переглядів сайту сьогодні: 1758
Відвідувачів сьогодні: 505
Відвідувачів за весь час (з 15.11.2021 року): 266641