Практика студентів є невід’ємною складовою частиною навчального процесу

Завданням навчальної практики з дисципліни «Лісові культури і лісомеліорація» є ознайомлення студентів зі специфікою майбутньої спеціальності, отримання первинних професійних умінь і навичок із дисципліни.

Студенти групи ЛГ-33 під час практики проводили заготівлю лісонасінної сировини гледичії колючої на території дендропарку нашого коледжу. 

Багатонасінні боби гледичії колючої після достигання продовжують висіти на дереві. Для отримання з них насіння, просушені плоди обробляють  вручну палками обгорнутими повстю. Від домішок насіння відокремлюють вручну. Вихід чистого насіння складає 20 %.

Цікава інформація про гледичію колючу.

Гледичія колюча - гарний літній медонос. Характерною особливістю гледичії як медоносу є те, що вона виділяє нектар і в посушливу погоду. Бджоли охоче відвідують її квітки та за будь-якої погоди приносять у вулик багато нектару і пилку. Медопродуктивність 200 -250 кг з 1 га.

Деревина гледичії міцна, важка, з красивим малюнком, іде на різні вироби, цінна для підводних і підземних споруд, використовується на дрова.

Листки гледичії виділяють фітонциди, які згубно діють на деревницю в'їдливу. Тому її часто вводять як домішку в ясеневі культури для захисту їх від цього шкідника.

Гледичія колюча - гарна фітомеліоративна рослина. Коренева система її поверхнева, дуже розгалужена, розростається вбік від стовбура до 10 м і більше, вона утворює кореневі паростки, до ґрунту невибаглива, витримує засолення ґрунту, тому її рекомендують висаджувати на еродованих ґрунтах та крутосхилах.

Вона добре переносить стрижку, придатна для створення непрохідних живоплотів, а також використовується в інших декоративних насадженнях.

Ангеліна ЧИЧУЛ, викладач фахових дисциплін;

фото - автора

Наші контакти

  • (05361)7-73-08
  • (05361)6-22-62
  • +38 050 788 87 70
  • 37503 м. Лубни Полтавської області, вул. Тернівська, 21
  • listcolledg@ukr.net
  • listcolledg@gmail.com

Спостерігайте за нашою активністю у соціальних мережах та будьте в курсі всіх подій у нашому навчальному закладі!

Статистика сайту

Кількість переглядів сайту сьогодні: 2894
Відвідувачів сьогодні: 441
Відвідувачів за весь час (з 15.11.2021 року): 267834