Міжнародний день лісів 2024 року – “Ліси та інновації: Нові рішення для кращого світу”

21 березня кожного року планета відзначає важливе екологічне свято – Міжнародний день лісів (International Day of Forests). Подію започаткувала Організація Об’єднаних Націй 28 листопада 2012 року у зв’язку величезними втратами лісових насаджень (близько 13 мільйонів гектарів на рік). З 1971 року існувало схоже свято – Всесвітній день лісового господарства (World Forestry Day).

Метою Міжнародного дня лісів є покращення поінформованості людства щодо цінності дерев та лісів, заклик до створення заходів з відновлення й захисту лісу, залучення до розумного використання природних ресурсів. Щорічно обирається нова тема дня. Наприклад, тема Міжнародного дня лісів 2024 року – “Ліси та інновації: Нові рішення для кращого світу”.

Інновації розкривають давні секрети лісів і дозволяють нам використовувати дерева раніше немислимими способами. Отримані з лісу та із дерев матеріали застосовуються в розробках для стійких замінників пластмас, будівельних матеріалів, тканин, ліків та багатьох інших предметів повсякденного побуту. Крім того, безпілотні та супутникові технології, що швидко розвиваються, дозволяють нам здійснювати моніторинг лісів та керувати ними, виявляти лісові пожежі і боротися з ними, а також захищати екосистеми. Інновації зможуть допомогти нам відновити, захистити та використовувати наші ліси у відповідності з принципами сталого розвитку.

На сьогодні близько 30% земель на нашій планеті зайняті лісами, а рослини і тварини, які в них водяться, становлять до 80 % земного біорізноманіття. Ліси відіграють провідну роль у справі стабілізації клімату Землі, вони забезпечують продовольством, водою та ліками мільярди людей. Зі збереженням лісів пов’язана 13-та Ціль сталого розвитку ООН («Пом’якшення наслідків зміни клімату»).

Олександр ЛИТВИНЕНКО, викладач фахових дисциплін,

адміністратор сайту

Наші контакти

  • (05361)7-73-08
  • (05361)6-22-62
  • +38 050 788 87 70
  • 37503 м. Лубни Полтавської області, вул. Тернівська, 21
  • listcolledg@ukr.net
  • listcolledg@gmail.com

Спостерігайте за нашою активністю у соціальних мережах та будьте в курсі всіх подій у нашому навчальному закладі!

Статистика сайту

Кількість переглядів сайту сьогодні: 98
Відвідувачів сьогодні: 41
Відвідувачів за весь час (з 15.11.2021 року): 272059