Спортивні секції

Лубенський лісотехнічний коледж по праву вважається одним із кращих вищих навчальних закладів Полтавщини в плані організації фізкультурно-оздоровчої та спортивно-масової роботи серед студентської молоді. Яскравим підтвердженням цьому є кількість кубків та грамот здобутих юними спортсменами навчального закладу у всеукраїнських, обласних, міських та районних змаганнях. Серед отриманих відзнак є кубки міжнародних змагань в Чехії та Польщі, кубки Спартакіади навчальних закладів Міністерства лісового господарства України, кубки обласних змагань вищих навчальних закладів І-ІІ рівнів акредитації, кубки фізкультурних колективів Лубенського району та міста Лубен з різних видів спорту. Студенти коледжу в збірних командах області гідно захищали спортивну честь Полтавщини на престижних змаганнях України з настільного тенісу (Інна Халтуріна, Роман Дмитренко), вільної боротьби (Анатолій Лиходід, Дмитро Харченко), боксу (Назар Єднак, Дмитро Черевко).

Слід згадати чемпіонів Полтавської області серед ВНЗ І-ІІ рівнів акредитації: Тетяну Шпіку, Яну Гаркавенко, Віталія Яковенка, Вадима Козаченка з легкої атлетики, Володимира Пономарченка, Сергія Бабенка, Миколу Борща з гирьового спорту, Олега Козаченка, Олександра Турова, Владислава Болюха, Володимира Кулика, Дмитра Нечипоренка з міні-футболу, Інну Халтуріну, Романа Дмитренка з настільного тенісу і багато інших.

Про успіхи і досягнення юних спортсменів неодноразово розповідали республіканські газети «Український футбол», «Молодь України», «Сільські вісті», обласні видання «Зоря Полтавщини», «Коло» та місцева преса, радіо і телебачення.

Запорукою перемог і міцним фундаментом досягнутих звершень стала багатолітня, системна робота по пропаганді серед студентів здорового способу життя, створення належної матеріальної бази для занять з фізичної культури та спорту, залученню до роботи з молоддю досвідчених і висококваліфікованих наставників, організації і проведення масових стартів, різноманітних турнірів і змагань. Так, проведення Олімпійських уроків на все життя запам’ятають студенти коледжу, адже не кожен день маєш змогу поспілкуватися з олімпійським чемпіоном, почути вичерпні відповіді на свої запитання до чемпіонів і сфотографуватися на згадку про зустріч. На цих уроках в коледжі побували Цибуленко Віктор Сергійович – чемпіон ігор XVII Олімпіади (1960 р.) з метання спису, Макуц Богдан Володимирович – чемпіон ігор ХХІІ Олімпіади (1980 р.) з спортивної гімнастики, Химич Андрій Іванович – чемпіон ігор XVIII Олімпіади (1964 р.) з греблі на каное.  

Адміністрація, профспілковий комітет, педагогічний колектив коледжу та органи студентського самоврядування ведуть активну і поступальну боротьбу з курінням та іншими шкідливими звичками серед молоді, наполегливо пропагують здоровий спосіб життя, намагаючись залучити практично кожного студента до активних занять фізичною культурою і спортом. Для тих, чий стан здоров’я не дає змоги займатися фізичною культурою в основній групі, плідно діють спеціальні медичні групи, де за сучасною методикою, студенти одержують необхідні навички з гігієни і помірні фізичні навантаження, які з часом дають змогу більшості з них поліпшити стан здоров’я і стати повноцінними фахівцями лісового господарства.

Для студентів створені належні умови для занять спортом. Не кожний вуз може похвалитися стадіоном з футбольним майданчиком, біговими доріжками та легкоатлетичними секторами. Спортивна зала, з чудово обладнаними роздягальнями, спроможна приймати баскетболістів, волейболістів, гандболістів. Тут також тренуються тенісисти та борці. Юні легкоатлети облюбували для себе тінисті алеї дендропарку, до послуг шахістів – спортивний клас, а гирьовики і важкоатлети покращують силу м’язів у важкоатлетичному залі. Завжди переповнений тренажерний зал, не буває порожнім і спортивний тир коледжу, де проводяться тренування і змагання з кульової стрільби.

    

Заняття в спортивних секціях проводять викладачі: Бай Іван Григорович – волейбол, легка атлетика, Халтурін Валерій Петрович – настільний теніс, гирьовий спорт, Карпенко Олександр Іванович – баскетбол, легкоатлетичний крос, Павлюченко Андрій Миколайович – міні-футбол, Пономаренко Сергій Іванович – стрільба кульова. Їх висока професійна підготовка, значний педагогічний стаж і досвід дають змогу проводити тренування нестандартно, цікаво і ефективно. Це приваблює юнаків і дівчат, адже кожен третій студент коледжу проводить наполегливі тренування, бере активну участь у різноманітних змаганнях, гартує волю і м’язи, зміцнює своє здоров’я.

В навчальному закладі проводяться змагання з різних видів спорту між студентськими групами в залік комплексної Спартакіади студентської молоді коледжу. До її програми входять легка атлетика і міні-футбол, змагання з волейболу, баскетболу, гирьового спорту, армспорту, перетягування канату, шахів і шашок. На старти змагань мають змогу вийти всі бажаючі, а тому турніри з міні-футболу, баскетболу, легкоатлетичної першості коледжу за своєю масовістю та вируючими на них пристрастями можуть успішно конкурувати з районними та навіть з обласними турнірами. Адже збирають вони велику кількість учасників і не менш чисельну армію палких уболівальників. За підсумками внутрішніх змагань визначаються збірні команди, які представляють лісотехнічний коледж на всеукраїнських та обласних Спартакіадах.

Популярністю серед учасників і вболівальників користуються такі змагання:

  • Всеукраїнський турнір з міні-футболу на Кубок «Юність Посулля», який започаткований в 2004 році з ініціативи заслуженого журналіста України Миколи Моторного, колективу журналістів газети «Український футбол» та адміністрації коледжу і постійної підтримки Асоціації аматорського футболу України, Всеукраїнських фізкультурно-спортивних товариств «Спартак» і «Колос», а також колективів «Спортивної газети» і «Сільські вісті». Серед незмінних учасників турніру є столичні студентські команди  лісогосподарського факультету Національного університету біоресурсів і природокористування України, Національного авіаційного університету, збірні коледжів і технікумів Полтавщини, а також команди виробничників: «Явір» Смілянського лісгоспу Черкащини, команди Кременчуцького і Пирятинського лісгоспів Полтавської області. Малий Кубок розігрується між чотирма кращими командами шкіл м. Лубни і Лубенського району;
  • Спартакіада серед ВНЗ І-ІІ рівнів акредитації м. Лубни;
  • легкоатлетичний пробіг, присвячений річницям Великої Перемоги;
  • легкоатлетичний Пробіг Пам’яті річницям Чорнобильській трагедії.

Вдалими слід визначити і виступи студентів в обласній галузевій Спартакіаді працівників державного лісогосподарського об’єднання «Полтаваліс». А в 2007 році на спортивній базі коледжу пройшла фінальна частина змагань галузевої Спартакіади Держкомлісгоспу України, в якій взяли участь біля 200 кращих спортсменів лісової галузі нашої держави.

Основи спортивної майстерності, набуті в навчальному закладі, стають добрим підґрунтям для успішних виступів у великому спорті випускників коледжу. Та найважливішим результатом ми вважаємо загартування юних випускників, їх підготовку до самостійного життя, адже добре розуміємо, що нашій державі потрібні не лише висококваліфіковані працівники лісового господарства, а й здорові громадяни.

 

СПОРТИВНІ СЕКЦІЇ

    Спортивна секціяЛегка атлетика

                                      Керівник – Бай Іван Григорович

                                       Кількість студентів, що займаються – 16


  1. І місце в Спартакіаді МЛГ України (м. Лубни, 1986 р.).
  2. І місце в Спартакіаді ВНЗ І-ІІ рівнів акредитації Полтавщини (м. Полтава, 2004-2005 рр.).
  3. І місце в Спартакіаді студентів ВНЗ І-ІІ рівнів акредитації (м. Лубни, 2010 р.).
  4. І місце в Спартакіаді Лубенської райради ДСО «Колос» (с. Солониця, 2008 р.).

 Чемпіони лісотехнічного коледжу з легкої атлетики 2012 року:

  1. Мугумов Руслан – біг 100 м;
  2. Ковальов Дмитро – штовхання ядра;
  3. Вівдич Сергій – стрибки в довжину з розбігу.

     

    Спортивна секціяВолейбол

         Керівник – Бай Іван Григорович

         Кількість студентів, що займаються – 18

 

  1. І місце в Спартакіаді МЛГ України серед учнівської молоді (м. Лубни, 1983 р., юнаки)
  2. ІІ місце в Спартакіаді МЛГ України серед учнівської молоді (м. Березно, 1999 р.. дівчата)
  3. ІІ місце в Спартакіаді Полтавської області серед ВНЗ І-ІІ рівнів акредитації (м. Кременчук, 2003 р., дівчата)
  4. І місце в Спартакіаді Лубенської райради ДСО «Колос» (с. Вовчик, 2009 р.)

Чемпіони і призери коледжу в 2013 році:

  1.  І місце – збірна команда групи ЛГ-33 (фізорг Зінченко Олександр)
  2. ІІ місце – збірна команда групи ОД-41 (фізорг Болюх Владислав)
  3. ІІІ місце – збірна команда групи ЛГ-31 (фізорг Чорний Олександр)

 

                                                          

           Спортивна секціяНастільний теніс

         Керівник – Халтурін Валерій Петрович

         Кількість студентів, що займаються – 15


  1. Чемпіони Полтавської області серед студентів ВНЗ І-ІІ рівнів акредитації (м. Полтава, 2000-2006 рр.)
  2. Чемпіони Лубенської райради ДСО «Колос» (м. Лубни, 1998-2009 рр.)
  3. Чемпіони м. Лубни серед колективів фізичної культури (м. Лубни, 2000-2008 рр.)

Чемпіони і призери коледжу в 2012 році:

  1. І місце – Кулик Володимир
  2. ІІ місце – Пешков Едуард
  3. ІІІ місце – Герасимчук Владислав

 

          Спортивна секціяГирьовий спорт

         Керівник – Халтурін Валерій Петрович

         Кількість студентів, що займаються – 16


  1. І місце в першості Полтавської області ДСО «Колос» (м. Миргород,  1993 р.)
  2. І місце в першості Лубенської райради ДСО «Колос» (м. Лубни, 2006 р.)
  3. І місце в Спартакіаді м. Лубни серед студентської молоді ВНЗ І-ІІ рівнів акредитації (м. Лубни, 2011 р.)

Чемпіони  коледжу в 2012 році:

  1. Тараненко Владислав – до 60 кг;
  2. Костюк Вячеслав – до 65 кг
  3. Устименко Сергій – до 70 кг
  4. Ярошенко Олексій – до 75 кг
  5. Корнійчук Володимир – до 80 кг
  6. Шевченко Євгеній – до 90 кг
  7. Чекаленко Віталій – більше 90 кг

         

 Спортивна секція - Баскетбол

         Керівник – Карпенко Олександр Іванович

         Кількість студентів, що займаються – 16


  1. ІІІ місце серед ВНЗ І-ІІ рівнів акредитації Полтавської області (м. Кременчук, 2003 р.)
  2. І місце в першості Лубенської райради ДСО «Колос» (м. Лубни, 2009 р.)

Чемпіони і призери коледжу в 2013 році:

  1. І місце – збірна команда групи ОД-41 (фізорг Болюх Владислав)
  2. ІІ місце - збірна команда групи ЛГ-31 (фізорг Чорний Олександр)
  3. ІІІ місце - збірна команда групи ЛГ-23 (фізорг Скрипник Вячеслав)

         

       Спортивна секція - Легкоатлетичний крос

         Керівник – Карпенко Олександр Іванович

         Кількість студентів, що займаються – 12


  1. Чемпіони Полтавської області серед ВНЗ І-ІІ рівнів акредитації (м. Лубни, 2003-2005 рр.).
  2. Легкоатлетичний пробіг, присвячений річниці Великої Перемоги (м. Лубни, 2005-2012 рр.).
  3. Легкоатлетичний пробіг, присвячений річниці Чорнобильської трагедії (м. Лубни, 2006-2012 рр.).

    

 Спортивна секція - Міні-футбол

         Керівник – Павлюченко Андрій Миколайович

         Кількість студентів, що займаються – 18


  1. І місце в Спартакіаді Лубенської райради ДСО «Колос» (с. Солониця, 2010 р.)
  2. І місце в Кубку «Юність Посулля» (м. Лубни, 2011 та 2014 рр.)
  3. ІІ місце в першості Полтавської області серед ВНЗ І-ІІ рівнів акредитації (м. Лубни, 2012 р.) 

Чемпіони і призери коледжу в 2012 році:

  1. І місце - збірна команда групи бухгалтерського обліку (фізорг Кулик Володимир)
  2. ІІ місце - збірна команда групи ЛГ-12 (фізорг Богомолов Владислав)
  3. ІІІ місце - збірна команда групи ЛГ-31 (фізорг Чорний Олександр)

   

        Спортивна секція - Стрільба кульова

         Керівник – Пономаренко Сергій Іванович

         Кількість студентів, що займаються – 16

 

  1. ІІІ місце в Спартакіаді Держкомлісгоспу України серед обласних галузевих лісогосподарських об’єднань (м. Кременець, 2011 р.).
  2. І місце в Спартакіаді фізичної культури м. Лубен (м. Лубни, 2013 р.).
  3. І місце в Спартакіаді Лубенської райради ДСО «Колос» (м. Лубни, 2011-2012 рр.).

Чемпіони і призери коледжу в 2013 році:

           Дівчата                                                                 Юнаки

І місце – Чекаленко Юлія                                  І місце – Марініч Микола

ІІ місце – Райку Анна                                        ІІ місце – Іващенко Владислав

ІІІ місце – Шрамко Альона                                ІІІ місце – Чекаленко Віталій

 

Наші контакти

  • (05361)7-73-08
  • (05361)6-22-62
  • +38 050 788 87 70
  • 37503 м. Лубни Полтавської області, вул. Тернівська, 21
  • listcolledg@ukr.net
  • listcolledg@gmail.com

Спостерігайте за нашою активністю у соціальних мережах та будьте в курсі всіх подій у нашому навчальному закладі!

Статистика сайту

Кількість переглядів сайту сьогодні: 1831
Відвідувачів сьогодні: 545
Відвідувачів за весь час (з 15.11.2021 року): 266681