ГОРІХОВА ПОДОРОЖ

У суботу 26 вересня до Лубен завітали наші колеги – викладачі Національного університету біоресурсів і природокористування Володимир та Людмила Меженські.

Володимир Миколайович - професор кафедри садівництва імені професора В.Л. Симиренка НУБІП, доктор сільськогосподарських наук, автор багатьох наукових праць, селекціонер. Пані Людмила Меженська - доцент кафедри ботаніки НУБІП, кандидат біологічних наук, має чимало наукових доробок та публікацій, активно допомагає чоловіку у справі селекції та інтродукції рослин.

Метою їх приїзду була дослідницька робота у галузі селекції волоського горіха та ліщини. Володимир та Людмила Меженські спілкувалися з мешканцями міста і району у садибах яких є цікаві форми волоського горіха. В останнє десятиліття  промислове горіхівництво стало вагомим економічним чинником у нашій державі. Ця справа потребує наукового підходу та впровадження нових сортів волоського горіха. Але перш ніж вони з’являться селекціонери мають не один рік дослідити властивості різних форм названої рослини, вирізнити з них найкращі…

Горіхова подорож, так умовно можна назвати пошукову справу добродіїв Меженських, - була вдалою. Дослідники оглянули та зробити опис кількох десятків цікавих форм волоського горіха. З часом окремі з них можуть опинитися у державному реєстрі сортів.

Того дня і гарна  погода сприяла плідній роботі. Гості також оглянули дендрологічний парк Лубенського лісотехнічного коледжу. Пан Володимир і пані Людмила висловлюють подяку Володимиру Реві, заступнику директора коледжу з навчальної роботи, за сприяння у виявленні нових форм волоського горіха на Лубенщині.

Сергій Омельченко, викладач, голова циклової комісії

загальноосвітніх та соціально-гуманітарних дисциплін;

фото - автора

Наші контакти

  • (05361)7-73-08
  • (05361)6-22-62
  • +38 050 788 87 70
  • 37503 м. Лубни Полтавської області, вул. Тернівська, 21
  • listcolledg@ukr.net
  • listcolledg@gmail.com

Спостерігайте за нашою активністю у соціальних мережах та будьте в курсі всіх подій у нашому навчальному закладі!

Статистика сайту

Кількість переглядів сайту сьогодні: 2187
Відвідувачів сьогодні: 247
Відвідувачів за весь час (з 15.11.2021 року): 279879