ДОЛІ ТА ЛЮДИ. ЗНАЙОМСТВО З УСНИМ ЖУРНАЛОМ ...

«Медицина і література. Що їх ріднить»?

«Гуманне відношення до людини, вдумливе спостереження за оточуючим повсякденням…» - такими словами завідувач відділом обслуговування Лубенської центральної районної бібліотеки імені Володимира Малика Олена Самойленко розпочала знайомство присутніх з усним журналом «Земні помічники небесного добра».

Перша сторінка журналу була присвячена геніальному лікарю-хірургу і талановитому проповіднику Валентину Феліксовичу Войно-Ясенецькому. Про цю надзвичайну людину та про його творчість розповіла Валентина Олексіївна Ковешнікова, упорядник книги «Хирург, ученый, пастырь, святой».

Друга сторінка усного журналу містила сюжет про хірурга та заслуженого лікаря УРСР Сергія Олександровича Тимофєєва. Його праця не вичерпувалась лише операціями, ним було написано і опубліковано 17 наукових праць, які мали велике значення для лікарів-практиків. Також Сергій Олександрович володів талантом мемуариста і на схилі своїх літ він передав в архів міста Лубен рукопис своїх спогадів. Але знайшлася людина, яка відкрила цей рукопис для всіх бажаючих. Олександр Володимирович Сиченко презентував глядачам упорядковану ним книгу «Воспоминания провинциального хирурга». Ольга Миколаївна Вишневська - викладач Лубенського лісотехнічного коледжу розповіла про краєзнавчу цінність спогадів С. О. Тимофєєва. Вона навела приклад, як вони дали можливість правнучці Катерини Миколаївни Скаржинської – Ірині Вадимівні дізнатись про останні дні життя своєї відомої прабабусі. Книги розкривають багатогранний світ Лубен та Київщини з кінця ХІХ і до середини ХХ століття.

Остання сторінка журналу була присвячена заслуженому лікарю України та майстру поетичного слова Олександру Володимировичу Сиченку. Студенти Лубенського медичного училища ознайомили учасників заходу з новою книгою відомих на Полтавщині краєзнавців Ігоря та Валерія Козюр «Про час і про себе – Олександр Сиченко».

Насамкінець заходу Олександр Сиченко подарував книги районній бібліотеці та спогади С.О.Тимофєєва Лубенському лісотехнічному коледжу.

Оксана Замула, викладач фахових дисциплін;

фото - Олена Самойленко

Наші контакти

  • (05361)7-73-08
  • (05361)6-22-62
  • +38 050 788 87 70
  • 37503 м. Лубни Полтавської області, вул. Тернівська, 21
  • listcolledg@ukr.net
  • listcolledg@gmail.com

Спостерігайте за нашою активністю у соціальних мережах та будьте в курсі всіх подій у нашому навчальному закладі!

Статистика сайту

Кількість переглядів сайту сьогодні: 727
Відвідувачів сьогодні: 257
Відвідувачів за весь час (з 15.11.2021 року): 280662