Чудова поїздка у дендропарк "Веселі Боковеньки"

2016-05-28

ЧУДОВА ПОЇЗДКА У ДЕНДРОПАРК "ВЕСЕЛІ БОКОВЕНЬКИ"

27 травня 2016 року студенти групи ЛГ-12 разом з класним керівником та викладачами спецдисциплін відвідали унікальний в своєму роді дендрологічний парк з грайливою назвою «Веселі Боковенькі».

Ця пам'ятка садово-паркового мистецтва, що заснована в 1893 р., є справжньою прикрасою степового краю, перлиною Кіровоградської області.

Засновником парку вважається відомий еколог Микола Давидов. Говорять, історія парку тісно пов'язана з трагічною історією кохання Миколи Давидова і Ганни Бурдзункевич – дочки сусідського поміщика. Дівчина вийшла заміж за іншого, згодом помирає. Давидов був невтішний. Він вислав дорогу від найближчої станції, куди привезли тіло померлої коханої, до кладовища пелюстками троянд. За розповідями, Давидов так ніколи і не одружився, все своє кохання він віддав саду.

Головною композиційною віссю парку є річка Боковенька і балка Скотувата, на яких створена система мальовничих ставків, в яких можна купатися. Робота над створенням парку продовжувалася протягом 30 років, тут було висаджено близько 250 різних видів і форм деревно–чагарникових порід на площі 109,3 га. Ці рослини Микола Давидов збирав багато років.

Колекція дендропарку на сьогоднішній день налічує близько 1000 видів дерев і чагарників. Тут зростає одне з найдавніших на Землі дерев - гінкго, залізне дерево, деревина якого тоне у воді, цегельне дерево, західний платан, завезений до України з Південної Америки. Можна тут зустріти і болотистий кипарис, унікальні сорти горіхів, ліщин, лип, кленів, дубів, бузків і навіть дуже рідкі в нашій широті південноамериканські дерева. Територія парку дуже мальовнича.

 

Хочеться сказати , що цим чудовим дендропарком керують справжні майстри своєї справи, фанати своєї професії і просто красиві, чуйні жінки – директор дендропарку Підтикана Галина Василівна і головний лісничий – Хоміч Наталія Володимирівна. Студенти групи ЛГ-12 та викладачі коледжу висловлюють Вам подяку за таку теплу, дружню зустріч, чудову, змістовну, цікаву екскурсію та надзвичайну смачну рибну юшку та куліш.

 

 

Наші контакти

  • (05361)7-73-08
  • (05361)6-22-62
  • +38 050 788 87 70
  • 37503 м. Лубни Полтавської області, вул. Тернівська, 21
  • listcolledg@ukr.net
  • listcolledg@gmail.com

Спостерігайте за нашою активністю у соціальних мережах та будьте в курсі всіх подій у нашому навчальному закладі!

Статистика сайту

Кількість переглядів сайту сьогодні: 1538
Відвідувачів сьогодні: 421
Відвідувачів за весь час (з 15.11.2021 року): 266557