2016-06-06

ПРОГУЛЯНКА МАЛЬОВНИЧИМИ СТЕЖКАМИ ПАРКУ «ФЕОФАНІЯ»

2 червня 2016 року студенти груп СПГ-21 і ЛГ-23, під час практики з дендрології, на чолі з викладачами Єлізаветою Грибович та Тамарою Тимошенко, відвідали парк «Феофанія», що в Києві.

Унікальною особливістю, яка вирізняє парк «Феофанія» з-поміж інших є гармонійне поєднання нерукотворних шедеврів первозданної природи із сучасним мистецтвом ландшафтного дизайну: чарівні інтродуценти, оповиті квітами альтанки, клумби з декоративними рослинами, лавочки та фонтани.

Територія парку має площу понад 150 га. Вперше місцевість згадується в літописах 1471 року під назвою Лазарівщина. Існує легенда, що ця назва – похідне від імені ченця-пасічника Лазаря. Сучасна назва існує з 1803 року – саме тоді тут поселився перший київський вікарій єпископ Феофан Шиянов, якому виділили ділянку землі для благоустрою. В 1992 році Державне заповідне господарство «Феофанія», що належить Національній академії наук України, стало пам'яткою садово-паркового мистецтва загальнодержавного значення. З 1993 р. Феофанія стала скитом Покровського жіночого монастиря. Зараз опікується цими землями державна установа «Інститут еволюційної екології НАН України».

У Феофанії зведено 4 храми: дерев'яну церкву Чуда Архангела Михаїла, храм Всіх Святих, кам'яний храм Володимирської ікони Божої Матері, а також собор Святого Пантелеймона. Є паломницька стежка, на якій розташовано цілющі джерела. Незвичайним є джерело під назвою «Сльози Божої Матері». Вода в ньому трохи солонувата, адже згідно з легендою Божа Матір впустила сюди свою сльозу, від чого вода і набула такого смаку.

Студенти мали змогу з вуст досвідченого екскурсовода дізнатись історію цього незвичайного парку, насолодитися його красою, помандрувати тихими стежками, відпочити біля озер, сфотографуватися біля альпійських гірок і затишних альтанок.

Знайшовся час і для того, щоб погуляти вулицями Києва, помилуватися його величчю, неповторністю і назавжди залишити в своїй пам’яті згадку про цей насичений, незвичайний день.

 

 

Наші контакти

  • (05361)7-73-08
  • (05361)6-22-62
  • +38 050 788 87 70
  • 37503 м. Лубни Полтавської області, вул. Тернівська, 21
  • listcolledg@ukr.net
  • listcolledg@gmail.com

Спостерігайте за нашою активністю у соціальних мережах та будьте в курсі всіх подій у нашому навчальному закладі!

Статистика сайту

Кількість переглядів сайту сьогодні: 3243
Відвідувачів сьогодні: 425
Відвідувачів за весь час (з 15.11.2021 року): 273661