Завершилася навчальна практика з лісової таксації

 ЗАВЕРШИЛАСЯ НАВЧАЛЬНА ПРАКТИКА З ЛІСОВОЇ ТАКСАЦІЇ

Закінчується вересень, а з ним і навчальні практики для студентів IV курсу спеціальності «Лісове господарство».

Однією із них є практика з навчальної дисципліни «Лісова таксація і лісовпорядкування». Навчальна практика – обов’язкова і важлива ланка навчально-виховного процесу. Мета її проведення полягає у підсиленні прикладного аспекту курсу. Особливістю цієї форми організації навчальної діяльності є те, що викладачі повинні через залучення студентів до виконання різних типів завдань пробудити в них інтерес до дисципліни, а також закріпити теоретичні знання з можливістю застосування їх безпосередньо в лісі.

Завданням практики було передбачено оволодіти основами таксації лісосічного фонду, а саме навчитися відводити лісосіки і оформляти їх в натурі, здійснювати матеріально-грошову оцінку ділянок відведених в рубку. Також студенти під безпосереднім керівництвом викладачів виконували комплекс робіт по таксації лісового фонду із встановленням таксаційних ознак деревостанів окомірним та вимірювальним (вибірковим) методами з наступним складанням лісоінвентаризаційних документів, а саме журналу таксації, таксаційного опису, планшету, плану лісонасаджень, тобто здобували ази лісоінвентаризаційних робіт.

Практично закріпили навички користування лісотаксаційними приладами та інструментами, включаючи сучасну електронну мірну вилку Нaglöf Digitech Professional. Всі роботи виконувалися у лісовому фонді ДП «Лубенське лісове господарство».

Роман Сендзюк, директор коледжу, керівник практики,

викладач «Лісової таксації і лісовпорядкування»;

Олександр Литвиненко, викладач фахових дисциплін,

керівник практики, редактор сайту;

фото – Олександр Литвиненко

Наші контакти

  • (05361)7-73-08
  • (05361)6-22-62
  • +38 050 788 87 70
  • 37503 м. Лубни Полтавської області, вул. Тернівська, 21
  • listcolledg@ukr.net
  • listcolledg@gmail.com

Спостерігайте за нашою активністю у соціальних мережах та будьте в курсі всіх подій у нашому навчальному закладі!

Статистика сайту

Кількість переглядів сайту сьогодні: 661
Відвідувачів сьогодні: 400
Відвідувачів за весь час (з 15.11.2021 року): 262743