Викладачі коледжу долучилися до III Форуму “Української лісової платформи”

Викладачі коледжу продовжують участь у серії вебінарів. 15 вересня викладачі фахових дисциплін коледжу Олександр Литвиненко, Ангеліна Чичул та Андрій Рудик взяли участь онлайн у  III Форумі “Української лісової платформи”, присвяченого питанням лісоуправління на територіях, забруднених вибухонебезпечними предметами.

WWF-Україна та Регіональний Східноєвропейський центр моніторингу пожеж проаналізували проблеми визначення та картування небезпечних лісових територій та ведення лісового господарства у лісах, забруднених вибухонебезпечними предметами. Ці теми і стали ключовими для обговорення на форумі, разом із питаннями наслідків воєнних дій для лісового господарства і природно-заповідного фонду України. З матеріалами можна ознайомитися тут.

Темами заходу були:

1. Протимінна діяльність в Україні та світі, досвід та перспективи післявоєнної трансформації ведення лісового господарства у світі.

2. Аналітичний огляд досвіду картування лісів у зонах бойових дій та оцінки пошкоджень лісів за даними дистанційного зондування землі та розроблення загально-методичних підходів до розв’язання цієї проблеми в Україні.

3. Наслідки бойових дій для природно-заповідного фонду України.

4. Пропозиції та рекомендації щодо трансформації ведення лісового господарства у лісах України, що опинилися у зонах бойових дій.

5. Удосконалення нормативно-правового регулювання ведення лісового господарства в лісах забруднених вибухонебезпечними предметами.

Обговорити ці було запрошено представників державних, громадських організацій, бізнесу, наукових, освітянських і міжнародних організацій, ЗМІ та всіх залучених до реформування лісової галузі України. Всього було зареєстровано понад 80 учасників.

Напевно не має жодного українця, у якого б не боліла ситуація яка існує зараз, а також те, як кожному не просто живеться в ці дні, під час війни.

Багато інфраструктури зруйновано, вплив війни відчули всі без виключення галузі народного господарства, зокрема і лісове господарство.

Серйозних впливів російської агресії на ліси та лісове господарство зазнала велика територія України, про це та про інші впливи йшла мова у доповідях виступаючих із Німеччини та України.

Також було під час Форуму його учасники торкнулися питання та обговорили «плюси» і «мінуси» утворення державного спеціалізованого господарського підприємства «Ліси України».

Спікерами заходу були:

  • Сергій Зібцев, доктор сільськогосподарських наук, професор кафедри лісівництва НУБіП України, директор Регіонального Східноєвропейського центру моніторингу пожеж;
  • Олександр Сошенський, кандидат сільськогосподарських наук, доцент кафедри лісівництва НУБіП України, співробітник лабораторії лісової пірології НУБіП України, співробітник Регіонального Східноєвропейського центру моніторингу пожеж;
  • Олександр Борсук, старший науковий співробітник, Чорнобильський радіаційно-екологічний біосферний заповідник;
  • Михайло Богомаз, керівник напряму “Ліси” WWF-Україна;
  • Олексій Василюк, молодший науковий співробітник відділу моніторингу та охорони тваринного світу Інституту зоології імені І.І.Шмальгаузена НАН України; голова правління ГО "Українська природоохоронна група".

Модератором зустрічі була Ганна Лобченко, менеджер лісових проєктів WWF-Україна, кандидат сільськогосподарських наук, доцент кафедри відтворення лісів та лісових меліорацій НУБіП України.

Олександр Литвиненко, Ангеліна Чичул,

 Анрій Рудик, викладачі фахових дисциплін;

фотоскріни – учасників семінару

Наші контакти

  • (05361)7-73-08
  • (05361)6-22-62
  • +38 050 788 87 70
  • 37503 м. Лубни Полтавської області, вул. Тернівська, 21
  • listcolledg@ukr.net
  • listcolledg@gmail.com

Спостерігайте за нашою активністю у соціальних мережах та будьте в курсі всіх подій у нашому навчальному закладі!

Статистика сайту

Кількість переглядів сайту сьогодні: 1230
Відвідувачів сьогодні: 557
Відвідувачів за весь час (з 15.11.2021 року): 262900