Всесвітній день боротьби з ВІЛ/СНІДом. Інформація від практичного психолога

Вітаємо з першим днем зими!!! Крім початку зими сьогодні весь світ відзначає день боротьби з ВІЛ/СНІДом. Цей день встановлений з метою підвищення обізнаності про епідемію СНІДу, викликаної поширенням ВІЛ-інфекції, а також як день пам’яті жертв цього захворювання.

ВІЛ-інфікування можна знизити шляхом обмеження впливу чинників ризику: відмова від прийому ін’єкційних наркотиків, відмова від випадкових статевих контактів, використання механічних засобів контрацепції (презерватив), всі інвазивні маніпуляції (ін’єкції, проколювання вух, пірсингу та ін.) проводити стерильним інструментом; переривання передачі ВІЛ-інфекції від матері до дитині можна здійснювати за умови, якщо і мати, і дитина отримують антиретровірусну терапію на стадіях, коли може статися інфікування.

Виявити ВІЛ в організмі людини можна при проведенні тестування на ВІЛ, яке в Україні доступне та безкоштовне. Тестування на ВІЛ проводиться в лікувальних закладах всіх рівнів (первинна, вторинна, третинна ланка) та форм власності, а також в чисельних неурядових організаціях. Наразі розширюються можливості самотестування (тести можна придбати в аптеці, через інтернет).

Телефон гарячої лінії  з питань ВІЛ/СНІД 0-800-500-451 цілодобово, також ви можете звернутися до практичного психолога навчального закладу особисто чи на електронну адресу Ця електронна адреса захищена від спам-ботів. Вам необхідно увімкнути JavaScript, щоб побачити її..

Кожен з нас повинен до кінця усвідомить усю небезпеку, яку несе ВІЛ/СНІД, і зробить усе можливе, щоб уберегти себе і своїх близьких та рідних від цієї страшної інфекції.

Марина Бурдим, практичний психолог коледжу

Наші контакти

  • (05361)7-73-08
  • (05361)6-22-62
  • +38 050 788 87 70
  • 37503 м. Лубни Полтавської області, вул. Тернівська, 21
  • listcolledg@ukr.net
  • listcolledg@gmail.com

Спостерігайте за нашою активністю у соціальних мережах та будьте в курсі всіх подій у нашому навчальному закладі!

Статистика сайту

Кількість переглядів сайту сьогодні: 1401
Відвідувачів сьогодні: 521
Відвідувачів за весь час (з 15.11.2021 року): 265937