Ознайомлення з сучасними лісотаксаційними приладами в польових умовах

 2016-08-24

ОЗНАЙОМЛЕННЯ З СУЧАСНИМИ ЛІСОТАКСАЦІЙНИМИ ПРИЛАДАМИ В ПОЛЬОВИХ УМОВАХ

Цікавою і корисною виявилася участь викладача навчальної дисципліни "Лісова таксація і лісовпорядкування" Олександра Литвиненка у польових роботах українсько-польської студентської наукової експедиції дібровами Полтавщини.

Вона проводилася разом з доктором кафедри лісівництва і екології лісу Сергієм Бойко й студентами Paweł Wyrzykowski та Łukasz Kołodziński з Uniwersytet Warmińsko-Mazurski w Olsztynie. Польські студенти проводили дослідження структури дубового деревостану вегетативного походження, в тому числі типу розміщення дерев, структури висот, діаметрів, віку та проводили дендрохронологічні дослідження.

Особливістю цих робіт було застосування сучасних лісотаксаційних приладів та інструментів, таких як ультразвуковий висотомір Vertex IV, який дозволяє легко і швидко виміряти висоту зростаючих дерев та технології Field-Map, що являє собою систему для збору польових даних, яка поєднує сучасні електронні та лазерні вимірювальні прилади і програмне забезпечення, що дає можливість використовувати таку систему, як універсальний технологічний комплекс для проведення вимірів, складання карт і управління інформацією під час польових лісівничо-таксаційних робіт.

 

 


 

Наші контакти

  • (05361)7-73-08
  • (05361)6-22-62
  • +38 050 788 87 70
  • 37503 м. Лубни Полтавської області, вул. Тернівська, 21
  • listcolledg@ukr.net
  • listcolledg@gmail.com

Спостерігайте за нашою активністю у соціальних мережах та будьте в курсі всіх подій у нашому навчальному закладі!

Статистика сайту

Кількість переглядів сайту сьогодні: 4486
Відвідувачів сьогодні: 396
Відвідувачів за весь час (з 15.11.2021 року): 264710