Практика студентів як невід’ємна складова частина навчального процесу

 2016-10-06

ПРАКТИКА СТУДЕНТІВ ЯК НЕВІД’ЄМНА СКЛАДОВА ЧАСТИНА НАВЧАЛЬНОГО ПРОЦЕСУ

Естафету по проведенню навчальної практики з дисципліни «Лісові культури і лісомеліорація» продовжують студенти групи ЛГ-32.

Теплий цьогорічний вересень та початок жовтня як найкраще сприяв проходженню навчальної практики. Практика дає можливість студентам реалізувати знання, набуті за період навчання і дозволяє сформувати грамотного професіонала. В період практики у студентів закладаються основи досвіду професійної діяльності, практичних умінь і навичок, професійних якостей особистості фахівця. Від ступеня успішності на цьому етапі залежить професійне становлення майбутнього фахівця. Завданням навчальної практики є ознайомлення студентів зі специфікою майбутньої спеціальності, отримання первинних професійних умінь і навичок із дисципліни.

Для проведення практики керівництвом коледжу та ДП «Лубенське лісове господарство» заздалегідь були узгоджені об’єкти – це територія Приміського лісництва з лісовим розсадником, територія лісових культур різного віку та дендропарк коледжу.

На практиці студенти мали можливість ознайомитися з структурою Приміського лісництва, сучасними методами вирощування садивного матеріалу в умовах відкритого та закритого ґрунтів, провести інвентаризацію сіянців головних та супутніх порід в посівному відділенні розсадника, закласти пробні площі на лісокультурних ділянках різного віку, порахувати фактичну приживлюваність, ознайомитися з технікою переведення лісових культур у вкриті лісом площі, а також засвоїти технології заготівлі та переробки лісонасінної сировини. Зробити оцінку врожаю на різних ділянках дендропарку.

Всі ці надбані практичні навички нададуть можливість майбутнім спеціалістам лісової справи вирощувати цінні лісові насадження в  умовах  посушливого клімату України.

Ангеліна Чичул -викладач спецдисциплін

Наші контакти

  • (05361)7-73-08
  • (05361)6-22-62
  • +38 050 788 87 70
  • 37503 м. Лубни Полтавської області, вул. Тернівська, 21
  • listcolledg@ukr.net
  • listcolledg@gmail.com

Спостерігайте за нашою активністю у соціальних мережах та будьте в курсі всіх подій у нашому навчальному закладі!

Статистика сайту

Кількість переглядів сайту сьогодні: 83
Відвідувачів сьогодні: 54
Відвідувачів за весь час (з 15.11.2021 року): 252933